البطاطس البانيهالمقادير: 10 بطاطس حجم وسط 2 بيضة بقسماط كوب زيت (بهارات - ملح فلفل اسود) الطريقة: تسلق البطاطس وتقشر وتهرس نقوم بتصبيعها مثل الكفتة ولكن بحجم كبيرونضع عليها الملح والفلفل الاسود.. ثم تغمس في البيضة ثم البقسماط وتوضع في الزيت بعد القدح وتقدم ساخنة مع البقدونس الناعم. البطاطس البانية باللحمة المفرومةالمقادير: 10 بطاطس حجم صغير مدورة 2 بيضة بقسماط كوب زيت (بهارات - ملح فلفل اسود- بهارات لحم) كوب صلصة طماطم بصلة مبشورة نص كيلو لحمة مفرومة الطريقة: تعصج اللحمة .. . يوضع الزيت في الوعاء حتى يقدح ثم نضع البصل حتى يصفر ثم اللحم ونضع معه التوابل بدون الملح.. بعد التعصيج نضع الصلصة وبعد التسبيك نضع الملح تسلق البطاطس وتقشر وتهرس نقوم بتصبيعها مثل الكفتة ولكن بحجم كبيرونضع بداخلها اللحم المفروم وتقفل.. (ولتكن طبقة البطاطس غليظة واللحم بكميات قليلة حتى لا يُفتح عند وضعه بالزيت) ثم تغمس في البيضة ثم البقسماط وتوضع في الزيت بعد القدح وتقدم ساخنة مع البقدونس طريقة أخرى للبطاطس البانيه (كفتة البطاطس)المقادير نص كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسه عصاج للحشو يعنى لحمه مفرومه متعصجه مستويه وعليها البهارات والملح 2 م بقدونس 2 بيضه ملح فلفل عصير بصله صغيره بقسماط مطحون الطريقه تعجن البطاطس المهروسه ببيضه واحده وعصير البصل والبقدونس وتعجن جيدا تاخذ قطعه على هيئه بيضه وتجوف وتحشو باللحمه المفرومه العصاج وتقفل وتغمس فى البيض والبقسماط وتترك لمده نص ساعه فى الثلاجه وتحمر فى الزيت او السمن منقول |