كل الطرق اللى فاتت دى والبطاطس هى الأكلة الرئيسية ونسيت أقولكم على البطاطس المحمرة ممكن تكون شرائح او صوابع ^ ________ ^ طبعا كلكم عارفنها
فيه أكلات تانية بنستخدم البطاطس فيها لكن مش بشكل رئيسى
1/ شوربة العدس
كوب عدس اصفر
* 4 أكواب شوربة لحم أو دجاج * حبة واحدة من كل من الخضروات: البطاطس، الجزر، الطماطم * ثوم مفروم * بصلة مقطعة * ملح وفلفل وكمون * ملعقتا زبدة الطريقة: ـ ينظف العدس ويغسل جيداً. ـ يتم تقطيع البطاطس والجزر والطماطم إلى مكعبات بعد تقشيرها. ـ يوضع العدس في وعاء على النار مع الشوربة، ثم يضاف البصل والبطاطس والثوم والجزر. ويترك حتى ينضج. مع ملاحظة استمرار تقليبه أثناء وجوده على النار. ـ بعد أن يبرد الخليط يضاف اليه الملح والفلفل الاسود والكمون ويخلط في الخلاط الكهربائي ثم يصفى. ـ توضع شوربة العدس مرة أخرى على النار قليلا. بعد ذلك توضع الزبدة في مقلاة على نار هادئة ويضاف اليها قليل من الثوم المفروم ويقلب حتى يصفر لونه ثم يوضع على الشوربة وتقدم ساخنة. 2/ كفتة بالبطاطس
تضعى مع اللحم المفروم القليل من البطاطس المهروسة ثم تصنعى الكفته 3/ طبيخ البازلاء
4/ شوربة الخضار
المقادير
4 حبات كوسة 4 حبات جزر حبّة بطاطس حبّة طماطم 4 أكواب من الماء ملح وبهار
طريقة التحضير:
تقطّع الكوسة والجزر والبطاطس الى دوائر أو مكعبات وتوضع في قدر كبير تضاف الطماطم بعد تقطيعهما. وفي حال عدم توفرها يمكن استبدالها بصلصة يُضاف الماء والملح والبهار وتُسلق الخضار على نار خفيفة حتى تستوي ثم تُقدّم فوراً. 5/طاجن سمك بالبطاطس
المقادير: 1 كيلو سمك اى نوع تفضلوه
|1 كيلو بطاطس |5فصوص ثوم مطحون |ملح|فلفل اسود حسب الرغبه في الكميه طريقة التحضير توضع كل البهارات والتوابل والثوم والزيت مع بعض في وعاء ويخلط مع بعض ثم نقع البطاطس مكعبات ونضعها صنية الفرن وتتبل بنصف الخليط وتدخل الفرن وتترك حتي تنضج نصف النضج في اثناء ذلك نحضرالسمك ونتبله بباقي الخليط جيداثم نخرج البطاطس من الفرن ونضيف اليها السمك ونضعها مره اخرى في الفرن حتي تنضج.الفن درجة 200 مئويه البطاطس لحدها لمدة 20 دقيقة ومع السمك 20 دقيقه. 6/ورق عنب بالبطاطس هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 720x544.
الطريقه نقطع الباذنجان ونضع عليه قليل من الملح ثم نقليه في الزيت ثم نصفيه
نقطع البطاطس أصابع ونغسلها ونضع فيها ملح ثم نقليها في الزيت ونصفيها من الزيت ونجعلها جانبا
ثم نغسل الفلفل الرومي ونعمل به شق في المنتصف ونجفف من الماء ونجعله صحيح ونقليه في الزيت ونصفيه
ثم نقطع ثوم ونحمره في الزيت ونضع عصير الطماطم وعليه البهارات ونقلب حتي تتسبك الطماطم (( تتسبك يعني تتقل شويه )) بعد ما تتسبك نضع الباذنجان والبطاطس المقليه والفلفل الاخضر ونقلب جيدا وضعي قليل من الشطه وملح