اهلين حبايب معكم ام اكرم
اليوم رح اعلمكم تعملو بسكويت تابعوا الخظوات واعطوني رايكم
بسم الله نبتدى
المقادير
- 1 كيلو دقيق او ما يعادل 6 كوب
- كوب ونصف سكر مطحون
- كوب و ثلث سمنة ويفضل سمنة مثل فيرن او البقرة الحلوب وعشان يكون مناسب للأطفال أكثر بستبدل السمنة
بشوية زيت عباد أو ذرة يعني مثلاً نصف كوب سمن وأكمل الباقى زيت
ودى من اختراعى بس بيطلع حلو وخفيف جداً
- 5 بيضات
- باكو بيكينج باودر
- فانيليا
الطريقة
ننخل الدقيق ثم نخلطه مع البيكينج باودر
نكسر البيض فى طبق كبير ونضع عليهم الفانيليا ونضربهم بالمضرب قليلاً ثم نضيف السكر ونضرب مرة ثانية حتى يثقل قوامه قليلاً
ثم نضيف السمن
ثم نبدأ فى إضافة الدقيق المخلوط بالبيكينج باودر بالتدريج حتى يصبح عجينة متماسكة ولكنها تكون طرية
تابعي الخطوات جيدا اوكييي
نحضر ماكينة البسكوت وده شكلها
او الماكينة دى
عن نفسى بستسهل الماكينة الأولى
بنستخدم الماكينة ونختر الأشكال المناسبة ونشكل بداخل الصينية مرة واحدة
حتى ننهى الصينية مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة والتانية لأن حجمها هيكبر قليلاً
لو هنستخدم الماكينة الثانية
بنمسك العجينة ونفرد بالنشابة ولكن بيكون لها سمك شوية مش رفيعة
ونمشى بالماكينة على العجينة ونشكلها
بنشيل الأجزاء الزيادة
ثم نبدأ فى رصهم بداخل الصينية
نسخن الفرن قليلاً قبل وضعهم مع مراعاة البسكوت بيحتاج نار هادئة على درجة حرارة أقل من 200 عن نفسي بعمله فى 160
أو حسب طبيعة فرنك ولا يأخذ وقت طويل فى الفرن حوالى ربع ساعة
وده شكل الصينية بعد ما استوى
وبالهنا والشفا
مع التحيات ام اكرم رح تكون النتيجة اروع اذا تبعتي الخطوات