الفتة بالخل والثوووووم
المقادير علي حسب عدد الافراد اللي هيتفضلوا علي الغدا: لحم بالعظم ،ارز ،عيش (خبز محمص بالفرن) بس اوعي تحرقيه حمصيه بس،
صلصه طماطم ،1 حبه طماطم ،2فص ثوم مدقوق ناعم ،1 ملعقه خل، 2 بصل ،2ملعقه سمنه.......
الطريقه: نحط اللحمه في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج طبعا اوعي تنسي تغسبي اللحمه علشان تبقا نضيفه .
وبعدين تجيبي حله تانيه علشان نعمل الرز الابيض، اظن عارفه الرز الابيض بيطبخ ازايلو مش عارفه اقولك على حاجه اريحلك(((( سيبي المطبخ وبلاش تطبخي ))))، ونجيب حله تالته ايوا مهو لازم نعمل حفة حلل ونقطع البصل حتت صغيره ونحمره في السمنه ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعضوبعدين نحط علبه الصلصه ونخليها تتسبك علي النارلو مش عارفه (((((اسالي ماما يا حبيبتي ))))الله يكون في عونه اللي هيجوزك وبعدين ناخد شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه بلاش تكتري الملح علشان الاكل ميترميش في وشك
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه في الفرن واصبح لونه ذهبيا ((((( دهبي هااا مش اسود))))
اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
افتكر مفيش اسهل من كدا صح لو مش عجباكي الاكله دي نشوفلك حاجه تانيه تعالي ورايا
لو عندكو بطاطس الاكله دي حتبقا حلوه ليكي قوي متقلقيش كل اللي هتعمليه انك تشوفي الطريقه والمكونات