المقادير
200 جرام سكر (1 كوب)
1/2 كوب كاكاو خام (50 جم)
1/2 كوب لبن (120 مل)
1/4 كوب زبدة (50 جم)
2 باكيت فانيليا
1 معلقة كبيرة نوتلا أو عسل ابيض – اختياري
1/4 معلقة صغيرة ملح
الطريقة
– على نار متوسطة نضع اللبن والزبدة حتى تذوب الزبدة تماما.. هدفنا الإذابة وليس الغليان هنا
– نضع باقي المكونات كلها عدى العسل أو النوتلا
– مع التقليب المستمر ويفضل إننا نقلب بمدرب يدوي لضمان إذابة كل المكونات جيدا
– نقلب حتى الغليان ونزود النوتلا أو العسل
– وبعدين نوطي النار على اوطى حاجة ونسيب الخلطة دقيقة واحدة
– نشيل الوعاء من على النار ونضعه على الرخامة 5-10 دقائق
– نقلب سريعا بالمعلقة أو بالمضرب اليدوي نص دقيقة
– نصبه على الكيك وهو لسة دافئ