مساء البرتقان عليكوا كلكم...عملت من كام يوم كيكة برتقان بس تحففففففففففة لو عملتوها مرة مش هتبطلوا تعملوها..وأحلى من الجاهز مليون مرة أسيبكم مع المقادير والصور
المقادير: 6بيض 3 كوب دقيق 2 كوب سكر 1 كوب إلا شوية زيت) يعني ما تملوش الكوباية( 1 كوب عصير بتقال 2 معلقة كبيرة بشر برتقال 2 معلقة صغيرة بيكنج بودر باكو فانيليا
* أول حاجة هنحط البيض والسكر والفانيليا مع بعض ونخفقهم شوية على السرعة الأولى لحد ما البيض يبدأ يمتزج مع السكر وبعدين نعلي على السرع التانية لحد ما البيض يتضاعف ويبأة كريمي والصورة هتوضحلكوا
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
هنا بعد ما بدأ السكر يمتزج مع البيض
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
هنا لما البيض بأة كريمي
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
* بعدين هنضيف الزيت تدريجيا مع استمرار الخفق
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
*بعدين هنضيف عصير البرتقال تدريجيا مع استمرار الخق
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
بعدين هنضيف بشر البرتقال إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
* الأول هنخلط الدقيق مع البيكنج بودر وبعدين هنضيفهم تدريجيا على الخليط
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
ده الشكل النهائي للعجينة
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
هنصب العجينة في صينية كبيرة مدهونة زيت ...لازم الخليط ما يعديش نص الصينية...يعني يوصل لنص الصينية أو أقل شوية...ولو فضل شوية حطيه في صينية صغيرة أو في صواني الكب كيك
إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي.
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
الموضوع الأصلى من هنا كيكة برتقال لذيذة | من موقع : منتديات المعهد العربي
هندخلها فرن متشغل قبلها بربع اعة على درجة حرارة 180 وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن