Lonely Girl كبار الشخصيات VIP
مسآهمـآتــيً $ : : 1364 تقييمــيً % : : 52898 سُمّعتــيً بالمّنتـدىً : : 8 أنضمآمـيً للمنتـدىً : : 25/05/2011
| موضوع: اجمل الاكلات المصريه 8/12/2011, 1:17 pm | |
| طاجن الارز المعمر باللحم او الدجاج
المقادير
2 كوب من الارز المصرى
دجاج او لحم مسلوق ومقطع على حسب الرغبه
كوب مرق سلق اللحم اوالدجاج
كوب حليب سائل
ملح فلفل هيل لورا
زبده انكور
ملعقتان قشده او كريمه
ملعقتان صنوبر مقلى ولوز
طريقه التحضير
يدهن طاجن فخارى او بايركس بالزبد
ثم ترص الدجاج او اللحم فى قاع الصينيه ثم نضع الارز ونساويه
ثم تسقى بالمرق المخلوط بالحليب الى ان نغطى الارز فقط يعنى الارز يبقى باين
عندما يصل الى نصف النضج نضع باقى كميه المرق بس خلو بالكوا لا تكتر ليعجن على حسب ما يحتاج الارز بس
ثم ندهن سطح الارز بالقشده والزبد وندخله تانى الفرن ونتركه ليحمر من فوق
وبعدين يخرج من الفرن ويترك يبرد قليلا ثم يسلك من الجوانب ويقلب فى طبق كبير ويزين بالصنوبر واللوز
طريقه تدميس الفول البيتى
المقادير كوب فول مصرى (( نقوا الفول الكبير ويكون لونه فاتح مش بنى غامق )) نصف كوب فول مقشور (( اللى هوا الفول المتقشر ومقسوم نصين مش عارفه بتشموه ايه )) احنا بنسميه مدشوش ربع كوب عدس احمر مغسول ومصفى ماء نصف ليمونه
طريقه التحضير
يغسل الفول والفول المجروش جيدا وينقع لمده يوم كامل او لحد ما الفول ينفش
نصفى الفول المنقوع جيدا ونضعه فى دماسه فول ومعه العدس واليمون والماء
نتركه يغلى على النار وبعد الغليان ننقله على سخان كهربائى صغير وهادئى الحراره ومغلف بورق فويل ونترك الفول الى ان ينضج جيدا والنضج على حسب رغبه وذوق كل شخص
وهوا غالبا بياخد من 4 الى 5 ساعات
فول اسكندرانى
المقادير
مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله طحينه بيضا كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين زيت ذره او عباد الشمس
الطريقه
سخنى الفول جيدا ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا واهرسى الفول حسب الرغبه
وبالف هنا وعافيه
فول بالبيض المقادير
مغرفه فول مدمس ثلاث ملاعق زبده طبيعى انكور بيضه فلفل اخضر مكعبات فلفل اسود وملح وكمون وكزبره
الطريقه سيحى الزبده ضيفى الفلفل قلبى قليلا ثم ضيفى البيضه والفلفل الاسود انتظرى دقيقه لحد ما تجمد قليلا ثم قلبى البيضه وبعدين ضيفى الفول والكمون والكزبره والملح واهرسى الفول حسب الرغبه وبالف هنا وعافيه
الحبشتكنــــــــــات
طريقه رقم 1المقادير
المقادير حسب عدد الافراد مقدار من الفول الاسكندرانى (( سبق عمله ))
نصف كميه الفول مقالى شعبيه ماعدا الكوسه والباذنجان العروس (( هقولها بعدين ))
بيض مسلوق ومقطع حلقات بالقطاعه
طعميه مقليه دوائر ضغيره (( هشرحها بعدين ))
كميه من المخللات مقطعه صغير
خبز حبوب كامله مش شامى كل رغيف مقسم نصفين اذا كان حجمه صغير
طريقه التحضير
نخلط جميع المكونات على بعضها ( الفول الاسكندرانى على المقالى على المخلل على الطعميه على البيض )
ممكن يقدم فى طبق وممكن نعمل منه سندويتشات بحشو انصاف الخبز وعند التقديم تسخن السندويتشات فى الفرن او الميكروويف
وبالف هنا وعافيه
| |
|
العسل كبار الشخصيات VIP
مسآهمـآتــيً $ : : 17219 عُمّرـيً * : : 25 تقييمــيً % : : 77815 سُمّعتــيً بالمّنتـدىً : : 209 أنضمآمـيً للمنتـدىً : : 11/06/2011
| موضوع: رد: اجمل الاكلات المصريه 8/12/2011, 1:18 pm | |
| مشكورة يا قلبي
فعلا انتي مبدعة واجد
واصلي الى الامام يا قمر | |
|