طبق قوالب اللحم نحتاج في تحضيره إلى ربع كيلو لحم مفروم
2 بطاطس حجم متوسط
كوبين بشاميل
( تخلطي ملعقتين كبيرة دقيق مع ملعقة زيت وتقلبيهم في النار وبعدها تضيفي عليهم حليب سائل
وبيضة وبهار وملح ونصف مكعب ماجي .. تخفقيهم تمام علشان لا يكلكعوا وأول ما يبدأوا
يغلوا ويتكثف البشاميل تنشيليه عن النار )
- بهارات وثوم
- ملح
- نصف ثمرة فلفل رومي
- بصلة صغيرة
-بقدونس وشبت
الطريقة تاخدي اللحم المفروم وبعد ما تسيحي الثلج ( ممكن تحطيه ثواني في الميكرويف )
وبواسطة محضر الطعام تزيدي نعومة اللحم وتفرمي معاه بصلة صغيرة ونصف ثمرة فلفل
وشوية بقدونس وشبتبس لا تكثّري وتضيفي الملح والبهار والثوم
وهذا شكل اللحم بعد ما صار ناعم
تحتاج لصينية كاب كيك أو كريم كاراميل
توزعي كمية اللحم على القوالب بالطريقة دي كأنك بتحطي بسكوت تبع تشيزكيك
وبعد كده تقطعي البطاطس وتغسليها تمام
وتقليها
وتخلطيها مع الباشاميل اللي قلنا عليه
وتحشي قوالب اللحم بالحشوة
ودي شكلها بعد ما أضفنا الحشو وتدخليها ع الفرن درجة حرارة متوسطة
من الأسفل فقط وبعد ما تستوي تشعل الشعلة العليا عشان تاخد لون
وده شكلها النهائي
وتزيني بالبقدونس والكاتشب أو حسب رغبتك