عجينة المكرونة
الــــــــــــــــــــمـــــــــــــــقـــــــــــــــاديــــــــــــــــــر_
2كوب دقيق
3 بيضات من الحجم الكبير
ملعقة صغيرة ملح
الطـــــــــــــريــــــــــــقـــــــــــــه_
نضع الدقيق و في وسط منه نضع البيضات و الملح
نخلط البيضات مع بعض بواسطة شووكة
و بعدها نبتدي نخلط الدقيق و البيض مع بعض
نبتدي نجمعها بيدنا و ندلكها لغاية ما نحس انه كل المكونات مع بعضها
اذا شفنا انه العجين قاسية نضيف شوية ماء
نقسمها كور صغيرة حسب الرغبة
و نمررها في الة صنع المكرونة
بالشكل الموجود بالصورة نكون فردناها للعجين
بعدها نمررها ثاني من داخل المكينة لكن
ننقص هالمرة قياس السمك عشان تنفرد اكثر
بعد مايكون عندنا عجينة مفرودة بالسمك
المطلوب نمررها من الناحية الثانية من المكينة
لانه المكينة بتكون فيها طرق عديدة لنوع
المكرونة عريضة و لا رفيعة
و بالطريقة دي بتكون عندنا مكرونة بالشكل الذي نريده
ملاحظة : اذا كنا عايزين مكروونة ملونة ممكن تضيفي لمكونات العجين
مثلا الزعفران او القرفة او الفلفل الحار او البهارات على حسب اللي تحبيه
اتـــــــــــــــــــــــــــــــمـــــــــــــــــــــــــنـــــــــــــــــى يــــــــــــــــــعـــــــــــــــــجـــــــــــــــــــبـــــــــــــكــــــــــــــــــم
مـــــــــــــــــــع تــــــــــــــــــــــحـــــــــــــــــــياتى