المكونات
10 ثمرة بلح
½ كوب شرائح أناناس
3 ملعقة كبيرة قشطة
8 كوب ماء مغلي
10 ثمرة مشمشية
¼ كوب زبيب
¼ كوب فستق
½ كوب سكر
10 ثمرة قراصيا
¼ كوب جوز
¼ كوب لوز
ثمرة تفاح
ثمرة موز
طريقة التحضير
1- اسلقي اللوز والفستق المقشر مع السكر، وبعد كده انقعيهم في الميه اللي سلقتيهم فيها.
2- ضيفي الزبيب والجوز والبلح والقراصيا والمشمشية للوز والفستق المنقوع، وسيبيهم لمدة من 3 لـ4 ساعات.
3- قطعي الموز والتفاح والأناناس قطع صغيرة وضيفيهم على الخشاف.
4- حطي الخشاف في التلاجة وبعد كده طلعيه وزينيه بالقشطة، وقدميه بارد لضيوفك.