مقادير تحضير صينيه رقاق :
- مقادير الرقاق :
• دقيق حسب الحاجة ، ذرة ملح ، ماء
طريقة تحضير صينيه رقاق :
نرش الملح على الدقيق و نعجنه بالماء لحد ما تتكون عجينة لينة ، نقطع العجينة قطع صغيرة و نسيبها ترتاح نص ساعة ، و بعدين نفرده بالنشابة على شكل مستطيل أو مدور حسب شكل الصينية بحيث يكون رقيق و نسخن الفرن و نضبطه على درجة حرارة متوسطة و بعدين نحط الرقاق واحدة بواحدة على صاج الفرن و أول ما تتكون فقاقيع و نحس انه استوي نطلعه بسرعة و هكذا لحد انتهاء الكمية
- طريقة عمل الرقاق :
نحضر الصينية اللي نعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
نسخن مرقه لحم تكون موجودة عندنا
نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في المرقة من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات ثانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 5 طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات ثانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة ) لحد ما نعمل برده 5 طبقات و ندهن الوجه بالسمنة جيدا
ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يصبح لونه ذهبي وبالصحة والعافية .
يستغرق طبخ او تحضير صينيه رقاق 45 دقيقة و تكفي الكمية لحوالي 4 أشخاص.