أكلة صيفية بالدرجة الاولى ممكن تعتبر وصفة رئيسية تقدم برفقة سلطة خضراء أو تعتبر طبق جانبي
المهم بسم الله نبدأ
المقادير :
- 3 حبات بطاطس مقطعة شرائح رفيعة (مثل التشيبس )
تسلق البطاطس نصف سوى لانها بتدخل الف
- صوص الباشميل :
( 2 م.ك زيت + 2 م.ك دقيق + كوب حليب + كوب كريمة )
في اناء على النار نضع الزيت و نخلط الدقيق هو الحليب على البارد ثم نحطه فوق الزيت و نضيف الكريمة نحرك باستمرار ثم نضيف الملح و الفلفل الاسود (يمكن اضافة جوز الطيب بس سمعت مؤخرا انه حرام فتفاديته )
- حشو الدجاج :
(شرائح رفيعة من صدور الدجاج + 1 حبة بصل مفرومة ناعم + 2 فص ثوم +1 م.ك بقدونس مفروم ناعم + 2\1 كوب طماطم مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت )
تشوح كل المكونات جيدا و تترك على نار هادئة حتى ينضج الدجاج
- حبة بيض + 1 م.ك حليب + القليل من الجبنة ( لسطح الجراتان )
الطريقة :
- ندهن الصينية اللي بنستخدمها بــ 2 م.ك من صوص الباشميل
- نضع نصف كمية البطاطس ثم نضع الحشو و الكمية المتبقية من البطاطس و نغطي الوجه بالباشميل
- ندهن السطح بمخفوق البيض و الحليب ثم نرش بالجبنة مبشورة (انا استخدمت جبنة رومي )
- نغطي الصينية بورق القصدير و ندخله الفرن حتى ينضج الجراتان و نفتح الشواية عشان يتحمر السطح